Oljkarstvo Jerebica

Oljkarstvo je naša tradicionalna dejavnost, na katero smo ponosni več kot sto let. Poleg mladih oljk, bogatijo naše oljčnike tudi dvesto in več let stara drevesa, posajena po hribovitih predelih Slovenske Istre.

Ekstra deviško oljčno olje je produkt naše celoletne skrbi in truda, katerega pridobivamo iz oljk tipičnih za Slovensko Istro.V manjši meri pa imamo tudi avtohtone sorte, katere dodatno obogatijo olje. Med drevesi tako prevladuje najbolj znana Istrska Belica, Leccino, ki podari olju slajši okus, Pendolino, Črnica, Štorta, Buga in še mnoge druge. Najbolj občutljiva procesa pri pridelavi oljčnega olja sta obiranje in stiskanje oljk, zato jima posvečamo dodatno pozornost. Želja po ohranitvi zdravih in nepoškodovanih plodov nas vodi k ročnemu obiranju oljk.

Stiskanje plodov se opravlja s hladno stiskano metodo, katera ohrani v olju vse naravne snovi. Hladno stiskano pomeni, da temperature predelave oljk v ekstra deviško oljčno olje ne presega 27 stopinj.

Naše olje je v vonju in okusu harmonično, sadežno, omenjene sorte pa ga okrepijo z rahlo pikantnim okusom. Njegova uporaba podarja nov okus hrani, ter omogoča zdrav način življenja.

 


 


Poslanstvo

Tradicija, kakovost, zdravje in varstvo okolja so naše vrednote prihodnosti.

 

 

 

Pojmi v našem sloganu niso naključno izbrani, ampak so to vrednote na katerih gradimo naše poslanstvo.

Tradicija nam zagotavlja da uporabljamo in nadgrajujemo pridobljena znanja in veščine naših prednikov, kateri so učinkovito in na okolju prijazen način uspešno vzgajali olje in učinkovito varovali oljke. Včasih ni bilo kemičnih sredstev za zatiranje različnih škodljivcev zato so uporavljali in dopolnjevali različne ekološke metode.Poznavanje teh metod nam omogoča ohranjat stavilen ekosistem da se lahko popolnoma odpovemo kemičnim sredstvom ter na ekološko neoporečen način vzagajmo in pridelujemo naše oljke še naprej.

Kakovost oljk je pogoj da dobimo kakovostno oljčno olje na katerega smo izjemno ponosni. Kakovost našega olja je zagarantirana tudi na evropski ravni s pridobljenim certifikatom za ekstra deviško oljčno olje slovenske istre.

Zdravje je osnovna vrednota našega proizvoda. Naravno stiskano oljčno olje ohrani v sebi vse naravne elemente katero z veliko vsebnostjo antioksidantov pomaga pri premagovanju najrazličnejših težav.

Z poudarkom na varstvu okolja vzgajamo naše oljčnike. Vemo da v naravi ni škodljivcev in da ima vsak organizem v ekosistemu svoje mesto, le ljudje zmeraj ne razmemo njihovega natančnega pomena. Z vzdrževanjem različnih organizmov in rastlin v oljčnikih ohranjamo uravnotežen ekosistem.